22 Nisan 2017 Cumartesi

Filled Under:

23 Nisan'da Çocuklarımıza Egzersiz Alışkanlığı Kazandırıyoruz !

Nisan 22, 2017

23 Nisan... Çocukluğumdan beri bu tarih bana çok anlamlı geliyor. Çünkü tarihin hemen ardından gelen "Ulusal Egemenlik" kısmı, 1920'de o zor dönemde verilen bağımsızlık mücadelesi, atalarımızın kıtlık içerisinde geleceğini koruma çabası... Bunlar her Türk vatandaşını derinden duygulandıran olaylar.

Ama tabi heyecanımı bir kat daha artıran kısım ise "Ulusal Egemenlik" kısmının peşinden gelen "Çocuk Bayramı" ifadesi. Düşünsenize dünyada ilk defa çocuklara bir bayram hediye edilmiş gönüllerince davranabilsinler diye. 

Bir de 23 Nisan günü çocukların yaptığı o rengarenk gösterileri izlemek de ayrı bir keyif veriyor insana. Devlet büyüklerinin makam koltuğunda oturan çocuklar, okullarda ve stadyumlarda gösteri yapan çocuklar, camlara asılan bayraklar... Her tarafta bir hareketlilik, bir coşku havası hakim. 

Şimdi biliyoruz ki sağlıklı yaşamın anahtarı düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Egzersizin faydalarını sayıp konuyu uzatmaya hiç niyetim yok. Ancak tekrar söylüyorum Düzenli Egzersiz = Sağlıklı Yaşam !!

Malum gün çocukların günü. Öyleyse çocukların dilediğince koşmasına, oynamasına izin vermeli. Hatta çocuklarımızı alıp ailece yürüyüşe, bisiklet sürmeye, yüzmeye gitmeli. Neden biliyormusunuz, çünkü çocuklukta kazanılan alışkanlıklar ileriki yaşamda kolay kolay unutulmuyor. Hem ne demişler "Ağaç yaşken eğilir" 

Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Hepinize sağlıklı yıllar çocuklar ...


0 yorum:

Yorum Gönder